Finanse. Prawo. Inwestycje.

Kolejna inwestycja Grupy Trinity S.A.

Zarząd Grupy Trinity S.A. zawarł 2 lipca br. umowę inwestycyjną ze spółką BESTTECHNOLOGY  sp. z o.o. oraz jej udziałowcami, na mocy której obejmie 25 nowo emitowanych udziałów. Po podwyższeniu kapitału zakładowego będą one stanowić jedną trzecią jego wartości.

Spółka BESTTECHNOLOGY sp. z o.o. rozpoczyna działalność jako producent chemii konserwującej materiały skórzane. Planowo proces produkcji ma ruszyć na końcu III kwartału 2013 r. Celem Grupy Trinity S.A. jest doprowadzenie BESTTECHNOLOGY sp. z o.o. w okresie 5 – 7 lat do pozycji znaczącego gracza na rynku chemii konserwującej materiały skórzane w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Spółka w ramach współpracy otrzyma wsparcie kapitałowe oraz merytoryczne m.in. w zakresie opracowywania strategii produktowej, budowania struktur sprzedaży spółki oraz prowadzenia działalności na rynkach zagranicznych. Warunkiem koniecznym realizacji umowy jest otrzymanie przez BESTTECHNOLOGY sp. z o.o. finansowania dłużnego pozyskanego z Funduszu Pożyczkowego Wspierania Innowacji.

Więcej na: http://www.newconnect.pl

Potwierdzam